Wymagania
Wymagania niezbędne: - stopień naukowy doktora w dyscyplinie biotechnologia, technologia żywności, biologia lub pokrewne; - gotowość do podjęcia problematyki badawczej uzasadnionej potrzebami Instytutu; - umiejętność pracy w zespole; - umiejętność obsługi sprzętu komputerowego i znajomość podstawowego oprogramowania biurowego; - predyspozycje do pracy naukowej (przede wszystkim pod uwagę będą brane opublikowane artykuły, uczestnictwo w konferencjach naukowych, udział lub złożone projekty badawcze, staże i stypendia zagraniczne); - udokumentowany dorobek naukowy w postaci opublikowanych co najmniej 4 publikacji naukowych wymienionych na liście JCR, których łączny IF wynosi minimum 15 oraz łączna liczba punktów wg MNiSW publikacji naukowych minimum 500; - minimum 3 lata doświadczenia w pracy w laboratorium mikrobiologicznym i/lub jakości żywności; - praktyczna znajomość procedur laboratoryjnych, w tym metod analizy mikrobiologicznej oraz pracy zgodnej z normami PN-EN ISO/IEC 17025 i ISO 7218; - udział/doświadczenie w realizacji projektów badawczych; - dobra znajomość języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie w prezentowanej dziedzinie badawczej.Informacje o pracodawcy
Pracodawca: INSTYTUT BIOTECHNOLOGII PRZEMYSŁU ROLNO-SPOŻYWCZEGO IM. PROF. WACŁAWA DĄBROWSKIEGO - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
NIP: 5250008264
Adres: Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa, powiat: m.st. Warszawa, woj: mazowieckie
Wymagania niezbędne:
- stopień naukowy doktora w dyscyplinie biotechnologia, technologia żywności, biologia lub pokrewne;
- gotowość do podjęcia problematyki badawczej uzasadnionej potrzebami Instytutu;
- umiejętność pracy w zespole;
- umiejętność obsługi sprzętu komputerowego i znajomość podstawowego oprogramowania biurowego;
- predyspozycje do pracy naukowej (przede wszystkim pod uwagę będą brane opublikowane artykuły, uczestnictwo w konferencjach naukowych, udział lub złożone projekty badawcze, staże i stypendia zagraniczne);
- udokumentowany dorobek naukowy w postaci opublikowanych co najmniej 4 publikacji naukowych wymienionych na liście JCR, których łączny IF wynosi minimum 15 oraz łączna liczba punktów wg MNiSW publikacji naukowych minimum 500;
- minimum 3 lata doświadczenia w pracy w laboratorium mikrobiologicznym i/lub jakości żywności;
- praktyczna znajomość procedur laboratoryjnych, w tym metod analizy mikrobiologicznej oraz pracy zgodnej z normami PN-EN ISO/IEC 17025 i ISO 7218;
- udział/doświadczenie w realizacji projektów badawczych;
- dobra znajomość języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie w prezentowanej dziedzinie badawczej.