Przejdź do treści

ASYSTENT

Źródło oferty
Urząd Pracy
Status
Włączone
Treść ogłoszenia
- realizacja prac naukowo-badawczych w zakresie działalności statutowej i projektów finansowanych ze źródeł zewnętrznych; - inicjowanie badań, przygotowanie wniosków i projektów badawczych, ubieganie się o granty; - publikacja wyników badań w czasopismach z listy JCR; - udział w realizacji aktualnych i przyszłych projektów badawczych realizowanych w Zakładzie Jakości Żywności oraz w innych aktywnościach prowadzonych w Zakładzie; - samorozwój ukierunkowany na uzyskanie stopnia naukowego doktora; - udział w realizacji zadań w ramach dotacji celowej MRiRW.

Wymagania

Wymagania niezbędne: - dyplom magistra w dziedzinie biotechnologia, technologia żywności, mikrobiologia, biologia lub pokrewne; - gotowość do podjęcia problematyki badawczej uzasadnionej potrzebami Instytutu; - umiejętność pracy w zespole; - umiejętność obsługi sprzętu komputerowego i znajomość podstawowego oprogramowania biurowego; - predyspozycje do pracy naukowej (przede wszystkim pod uwagę będą brane opublikowane artykuły, uczestnictwo w konferencjach naukowych, udział lub złożone projekty badawcze, staże i stypendia zagraniczne); - udokumentowany dorobek naukowy w postaci opublikowanych co najmniej 4 artykułów naukowych wymienionych na liście JCR, których łączny IF wynosi minimum 6 oraz łączna liczba punktów wg MNiSW publikacji naukowych minimum 350; - minimum 4 lata doświadczenia w pracy w laboratorium akredytowanym w dziedzinie mikrobiologii żywności; - minimum 6 miesięczny staż zagraniczny; - praktyczna znajomość procedur laboratoryjnych, w tym metod analizy mikrobiologicznej oraz pracy zgodnej z normami PN-EN ISO/IEC 17025 i ISO 7218; - doświadczenie w realizacji projektów badawczych; - dobra znajomość języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie w prezentowanej dziedzinie badawczej.

Informacje o pracodawcy

Pracodawca: INSTYTUT BIOTECHNOLOGII PRZEMYSŁU ROLNO-SPOŻYWCZEGO IM. PROF. WACŁAWA DĄBROWSKIEGO - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY

NIP: 5250008264

Adres: Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa, powiat: m.st. Warszawa, woj: mazowieckie

Lokalizacje
Łódź, pow. Łódź, woj. łódzkie
Wynagrodzenie
od 7 500,00 PLN
Ważna do
Wymagania

Wymagania niezbędne:
- dyplom magistra w dziedzinie biotechnologia, technologia żywności, mikrobiologia, biologia lub pokrewne;
- gotowość do podjęcia problematyki badawczej uzasadnionej potrzebami Instytutu;
- umiejętność pracy w zespole;
- umiejętność obsługi sprzętu komputerowego i znajomość podstawowego oprogramowania biurowego;
- predyspozycje do pracy naukowej (przede wszystkim pod uwagę będą brane opublikowane artykuły, uczestnictwo w konferencjach naukowych, udział lub złożone projekty badawcze, staże i stypendia zagraniczne);
- udokumentowany dorobek naukowy w postaci opublikowanych co najmniej 4 artykułów naukowych wymienionych na liście JCR, których łączny IF wynosi minimum 6 oraz łączna liczba punktów wg MNiSW publikacji naukowych minimum 350;
- minimum 4 lata doświadczenia w pracy w laboratorium akredytowanym w dziedzinie mikrobiologii żywności;
- minimum 6 miesięczny staż zagraniczny;
- praktyczna znajomość procedur laboratoryjnych, w tym metod analizy mikrobiologicznej oraz pracy zgodnej z normami PN-EN ISO/IEC 17025 i ISO 7218;
- doświadczenie w realizacji projektów badawczych;
- dobra znajomość języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie w prezentowanej dziedzinie badawczej.

Godzin tygodniowo
40.00
Wymiar etatu
1.00
Informacje o pracodawcy
Pracodawca: INSTYTUT BIOTECHNOLOGII PRZEMYSŁU ROLNO-SPOŻYWCZEGO IM. PROF. WACŁAWA DĄBROWSKIEGO - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
NIP: 5250008264
Adres: Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa, powiat: m.st. Warszawa, woj: mazowieckie
Kontakt:
Osoba: Monika Torbińska