Przejdź do treści

SZEF KUCHNI/KUCHARZ

Źródło oferty
Urząd Pracy
Status
Włączone
Treść ogłoszenia
Osoba zatrudniona na stanowisku szefa kuchni będzie odpowiadać zarówno za przygotowywanie posiłków, jak i organizację pracy kuchni. W związku z różnorodnymi potrzebami dzieci, będzie musiała dostosować metody gotowania do specyficznych diet, w tym diet blendowanych oraz żywienia specjalistycznego. 1. Zarządzanie personelem kuchni; 2. W porozumieniu z dietetykiem układanie menu, wspólne ustalanie jakie potrawy będą serwowane, przygotowanie dań zgodnie z obowiązującymi standardami; 3. Organizacja zaopatrzenia; Wybór dostawców produktów spożywczych, odpowiedzialność za zaopatrzenie żywności, produkcji gastronomicznej od zamówienia, przez przyjęcie towaru do magazynu aż po jego wydanie do kuchni; 4. Dbałość o jakość produktów i serwowanych dań; 5. Nadzór i kontrola nad serwowanymi posiłków; Obowiązkiem kucharza/szefa kuchni będzie również pilnowanie, by wszyscy pracownicy zatrudnieni w kuchni znali i przestrzegali zasady GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej), GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) oraz systemu HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli). 6. Przeprowadzanie inwentaryzacji żywności i sprzętu, analizowanie go i ewentualnie opracowywanie planu działań naprawczych, kontrola obecności oraz nadzór pracy innych pracowników kuchni.

Wymagania

Wykształcenie kierunkowe; Doświadczenie na stanowisku kucharza; Znajomość technik kulinarnych i standardów sanitarnych; Umiejętność pracy w zespole; Aktualne uprawnienia sanitarno-epidemiologiczne; Dobra organizacja pracy; Wymiar czasu pracy: pełny etat; umowa o pracę; poniedziałek- piątek.

Informacje o pracodawcy

Pracodawca: FUNDACJA PODKARPACKIE HOSPICJUM DLA DZIECI

NIP: 8133476177

Adres: LWOWSKA 132, 35-301 Rzeszów, powiat: m. Rzeszów, woj: podkarpackie

Lokalizacje
Rzeszów, pow. Rzeszów, woj. podkarpackie
Wynagrodzenie
od 5 500,00 PLN
Ważna do
Wymagania

Wykształcenie kierunkowe;
Doświadczenie na stanowisku kucharza;
Znajomość technik kulinarnych i standardów sanitarnych;
Umiejętność pracy w zespole;
Aktualne uprawnienia sanitarno-epidemiologiczne;
Dobra organizacja pracy;

Wymiar czasu pracy: pełny etat; umowa o pracę; poniedziałek- piątek.

Godzin tygodniowo
40.00
Godzin miesięcznie
160.00
Wymiar etatu
1.00
Informacje o pracodawcy
Pracodawca: FUNDACJA PODKARPACKIE HOSPICJUM DLA DZIECI
NIP: 8133476177
Adres: LWOWSKA 132, 35-301 Rzeszów, powiat: m. Rzeszów, woj: podkarpackie